Mindfulness bij Le-Renard

Wil jij meer genieten van wat je meemaakt in jouw leven? Wil je trouw blijven aan je eigen keuzes in lastige situaties in je privéleven en of op het werk? Weet je niet hoe je de achtbaan van steeds terugkerende emoties en gedachtes kan stoppen? Wil jij slapen zonder dat het piekeren de overhand neemt? Neem dan contact op met Le-Renard.

Wat ga je doen?

In de mindfulnesstraining van Le-Renard ga je je bewustzijn trainen en leer je je fysiek beter kennen. Je leert om meer in het moment te leven. Je gaat jezelf accepteren met al je gevoelens, gedachtes en emoties. Zo geef je jezelf nieuwe kansen en kracht.

Tijdens de training:

 • leer je om je aandacht te richten
 • kijk je met vriendelijke mildheid naar jezelf
 • ga je de automatische piloot in het dagelijks leven herkennen
 • leer je op een uitdagende manier om met terugkerende oefeningen de aandacht te richten op ademhaling, externe en interne afleiders en een frisse blik.

Wat bereik je?

Door mindfulness toe te passen kun je:

 • beter omgaan met stressvolle gebeurtenissen
 • ruimte maken voor jezelf
 • vitaal, energiek en veerkrachtig worden op emotioneel en mentaal vlak
 • je weerstand en negatieve gedachtenspiralen loslaten
 • je eigen keuzes maken
 • je beter concentreren
 • zelfvertrouwen opbouwen en je weerbaarheid vergroten
 • lekkerder slapen

Aanpak

De mindfulnesstraining bestaat uit 8 bijeenkomsten van elk 2,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema. De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. Je gaat aan de slag met verschillende werkvormen en aandachtsoefeningen in een groep. Je werkt aan jouw mogelijkheden om bewuster in het dagelijks leven en het werk te staan. Na iedere bijeenkomst train je zelfstandig thuis de verschillende vaardigheden die je hebt geleerd. Dit is een wezenlijk en noodzakelijk onderdeel van de training.

“Aandacht geven op een bepaalde manier, gericht in het hier en nu en niet (ver)oordelend”

- Jon Kabat Zinn

Wat is mindfulness?

Als je mindful met jezelf omgaat, leef je meer in het moment. Je gedachtes, gevoelens, lichamelijke sensaties en situaties gaan minder gemakkelijk met je op de loop. Je kunt ze -mild, met wat afstand en humor- waarnemen zoals ze komen en gaan.

Je ontdekt dat je niet altijd op dezelfde manier hoeft te reageren, maar dat je zelf kunt kiezen hoe je reageert. Op deze manier kun je handelen zonder te vervallen in ‘oude gewoonten’. Hierdoor voel  je je vrijer en heb je meer aandacht voor het hier en nu. Je kijkt met minder oordeel naar jezelf en naar je medemens.

Referenties:

“Roeland heeft oog en gevoel voor zijn cursisten en neemt de tijd voor ze. Als blijkt dat het goed is om het programma aan te passen omdat dat beter past bij de behoeften van de cursisten, stelt hij dat voor aan de groep en verzorgt hij maatwerk. Deze training was voor mij een prettige en zinvolle kennismaking met mindfulness.”

– Sigrid van der Zijden | Marketing- en communicatieprofessional
   Fontys Hogescholen OSO

“De training Mindfulness is acht avonden aandacht voor jezelf. Even uit de hectiek van de dag kunnen stappen. Je gedachten tot rust brengen. Ademen en lucht krijgen, letterlijk en figuurlijk. Roeland Vos begeleidt deze training op een professionele en warme manier, hij schept rust, heeft oog en oor voor zijn cursisten en creëert een veilige sfeer waarmee hij iedereen de persoonlijke ruimte geeft. Roeland is  professioneel en deskundig.”

– Mariëlle Hulshof | Marketing & communcatiespecialist
   Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Neem contact op met Le-Renard en bespreek de mogelijkheden

Tel. (06) 22 57 04 64info@le-renard.nl